Wedeka

Wedeka is een sociaal werkbedrijf met 7 vestigingen op 3 locaties waar door ruim 1500 medewerkers uiteenlopende werkzaamheden worden verricht. Van verpakken, elektronica, metaal- of houtwerkzaamheden, weg en waterbouw, detachering tot groenwerkzaamheden.
Samen circa 25 werksoorten waar specialisten aan de slag zijn.

Wij werken voor grote landelijk bekende bedrijven als Beiersdorf, HG en Rituals Nederland, lokale ondernemers en ook voor de gemeenten in de regio. Onder het kopje ‘Wat doen wij’ leest u meer over onze mogelijkheden.

Wedeka exploiteert in het kader van duurzaamheid ook drie kringloopwinkels waarin aan verschillende doelgroepen leer-ervaringsplekken en leer-werktrajecten worden aangeboden.

In 2015 is met de invoering van de Participatiewet een einde gekomen aan de instroom van Wsw-medewerkers. Wel is instroom mogelijk van de doelgroep met minder arbeidscapaciteit (0-30%), waarvan de verwachting is dat zij niet in het reguliere bedrijfsleven aan de slag kunnen. Voor hen wordt passende arbeid in de vorm van Nieuw Beschut werk gerealiseerd.

Overige doelgroepen van de Participatiewet kunnen ook gebruik maken van de infrastructuur van het bedrijf. Denk aan schoolverlaters (PrO VSO) en werkzoekenden. Wedeka biedt arbeidsfit trajecten en vanaf september 2018 ook leerwerktrajecten.

De Training en Diagnose Centra in Stadskanaal, Veendam en Ter Apel plaatsen kandidaten in een leer-werktraject bij Wedeka met als doel om uit te stromen naar een reguliere werkgever.

Hieronder vindt u de jaarstukken van Wedeka Bedrijven

Jaarstukken 2018

Jaarstukken 2019